beeld keennote
keennote tekst
november 2016
Project uitgelicht
IMG 0582 2
Voor een expositie- en muziekruimte ontwierp Keen Lichtdesign kantelbare LED lijnwallwashers. Door de instelbaarheid van de armaturen kan de juiste stralingshoek worden ingesteld en geven ze op de expositiewanden een rustige, gelijkmatige verlichtingssterkte. De armaturen zijn dimbaar, slechts 25 x 25 mm groot en leverbaar in verschillende afmetingen. De objecten en vitrines die tijdens de expositie in de ruimte staan, worden door uitneembare, Minos 79 spots verlicht die naar behoefte in te zetten zijn.

IMG 1487 2   IMG 0576 2   IMG 1485 2
toegepasteproducten2 button
november 2016
Rectas Catalogus
rectas diderotRectas is het Latijnse woord voor rechte lijnen. Dat is precies wat deze series circulaire en recyclebare LED armaturen beogen en uitstralen: technisch decoratief, directe of indirect stralend. Er zijn 6 uitvoeringen, allen genoemd naar bekende denkers en filosofen: Aurelius, Bredero, Cicero, Diderot, Erasmus en Freud. De armaturen zijn uitgevoerd in aluminium met zwarte of kersenhouten details. Door het gebruik van LED warmtecollectoren worden zeer hoge lichtstromen bereikt. Leverbaar in verschillende lengtes.
download button
button info
contact2 button
november 2016
Ljocht
ljocht nieuwsbrief
Nu ook in LED
Onze outdoor armaturen, uitgevoerd in praktisch onverwoestbaar 4mm dik gegalvaniseerd staal zijn nu ook geschikt voor LED.

Keen lichtdesign heeft aan het Sneekermeer een prachtig project gerealiseerd, met geheel eigenzinnige buitenarmaturen.  Armaturen bij het bootshuis, op de steigers en langs de oprijpaden.
Hiervoor werden de door Keen ontworpen armaturen Beetgum en Anjum, uit de Ljocht collectie toegepast.  Robust en duurzaam. De armaturen zijn gemaakt van 4mm dik gegalvaniseerd staal in verschillende hoogtes, hebben een doorsnede van ca 135 mm en kunnen met LED of met compact fluorescent lichtbronnen worden uitgevoerd.

ljocht1  ljocht1  ljocht1


meerurbanc2 button
contact2 button
maart 2015
NS Hoofdkantoor
NS-hoofdkantoorKeen Lichtdesign verzorgde samen met NL architecten de verlichting voor de conferentieruimten op de 9e etage van het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen in de Katrijnetoren, nabij het Centraal Station in Utrecht. De armaturen voorzien van Led chips, zijn uitgevoerd naar de Cool Led Technologie waaraan Egbert Keen bijna twee jaar werkte met als doel: het ontwikkelen van verlichtingsarmaturen waarbij de lichtbron langer meegaat dan de gebruiksduur van de armaturen. Armaturen en lichtbronnen zijn samengesmolten tot één geheel dat bijna een eindeloos leven is beschoren.
meerCLT button
toegepasteproducten button
maart 2015
ledfixx
Ledfixx, een plug & play Led-doorvoer-bedradingssysteem met functionele armaturen. Speciaal ontwikkeld voor het snel en probleemloos installeren van DC gestuurde LED verlichtingsinstallaties. Slimme steekverbindingen zorgen ervoor dat de polen niet kunnen worden verwisseld. Op eenvoudige wijze worden lumenstromen en keuzes voor drivers uitgelegd, waarbij duidelijk is aangegeven welke drivers bij welke dimsystemen moeten worden toegepast. Geschikt voor bijna alle plafondsystemen. Ledfixx wordt compleet door een uiterst fraai en functioneel ontworpen armaturenprogramma.
download button
contact2 button
mei 2015
Raadhuis Hoogeveen
hoogeveen4
hoogeveen4b
Keen Lichtdesign verlichtte onlangs de Burgerzaal in het Raadhuis van de gemeente Hoogeveen. Deze gemeente besloot, na slechte ervaringen met led-armaturen van inferieure kwaliteit, om de bestaande verlichting in de Burgerzaal te vervangen door de Keen armaturen Minos 99, voorzien van de speciaal ontwikkelde Cool Led Technologie.

De bestaande 108 inbouwarmaturen (voorzien van een persglaslamp van 100W)
zijn vervangen door 54 afhangende armaturen Minos 99 met een verbruik van slechts 24W.

De verlichtingssterkte is zeer naar tevredenheid en men is vol lof over de kwaliteit van de armaturen. Bijkomend voordeel: de energiebesparing is circa 85 procent.
toegepasteproducten2 button
mei 2015
Urban Cool
urbancoolFrisian Outdoor Lighting
Friesland: een provincie in het noorden van Nederland met een eigen identiteit en taal - het Frysk. Het landschap is wijds en waterrijk. De luchten rijk geschakeerd. De mensen zijn stoer, aards en eigenzinnig. Ze stellen bovendien hoge persoonlijke eisen. Met deze achtergrond ontwierp Egbert Keen een buitenverlichting-programma bestaande uit drie series: ‘Boppe’ (de top), ‘Ierde’ (aarde) en ‘Hecht’ (robuust). Deze drie Friese woorden zijn kenmerkend voor de kwaliteit en de eigenzinnigheid van het hele programma. Serie ‘Boppe’ is vervaardigd uit zwart geëpoxeerd aluminium, de series ‘Ierde’ en‘Hecht’ uit gegalvaniseerd staal of uit zwart geëpoxeerd elektrolytisch verzinkt staal.
meerurbanc2 button
contact2 button
november 2013
Photometric data
Photometrische informatie voor Methusalem LED armaturen met Cool LED Technolgie.

Klik op onderstaande buttons voor de informatie
die u wilt downloaden of aanvragen:


button-pdfbutton-data
button-info
november 2013
auteur: Egbert Keen
Invloed van licht en kleur
Het waarnemen van kleuren behoort tot de gewoonste dingen van het dagelijkse leven. Alles is kleur. Kleur is net als vorm, een belangrijk hulpmiddel bij het herkennen van de voorwerpen om ons heen. Kleur is net als licht zó vanzelfsprekend dat we er nauwelijks over nadenken, terwijl de wereld op zich in feite volkomen kleurloos is. De zichtbare wereld bestaat uit kleurloze materie. Licht is de enige bron die kleuren zichtbaar maakt.

november 2013
NUDILITY
Licht in al z'n naaktheid.
Nudility is wellicht het meest minimalistisch fluorescentie
systeem dat ooit het daglicht heeft gezien.
Lees meer...
maart 2015
auteur: Egbert Keen
Licht en kleur
Elke Keennote bevat een artikel dat gaat over licht en de gevolgen daarvan op onze waarneming, prestatie, welbevinden, gezondheid of gedrag.

mei 2015
auteur: Egbert Keen
Uitzicht en inzicht; tuin en park
Elke Keennote bevat een artikel dat gaat over licht en de gevolgen daarvan op onze waarneming, prestatie, welbevinden, gezondheid of gedrag.

Deze keer: Uitzicht en inzicht; tuin en park

leesartikel button


Wilt U nog meer weten over licht? Bestel dan door hier te klikken het boek "Licht om bij te leven" van de auteur van dit artikel. Voor meer informatie kunt
U contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.september 2013
auteur: Egbert Keen
Wat is eigenlijk licht
Het woord 'licht' is een eenvoudig woord. Maar wat een rijkdom aan betekenis gaat achter schuil achter dit begrip. Want licht is reflectie, is kleur, is een mythe en is pure emotie. Bovendien zorgt licht ook voor veiligheid. 'We all know what light is, but it's not easy to tell what it is...' Zelden heeft in mijn ogen iemand zo gelijk gehad als de Engelse geleerde dr. Samuel Johnson (1709 - 1784).

september 2013
Cool Led Technology
China versteend bij aanzien van de door Keen Lichtdesign ontwikkelde Cool Led Technologie, een technologie waarbij de LED een oneindige levensduur kan bereiken.

Klik hier om het complete programma te bekijken.
september 2013
Nieuwe naam voor Egbert Keen b.v.
Egbert Keen b.v. hanteert met ingang van 1 juli 2013  de handelsnaam Keen Lichtdesign en de nieuwe adresgegevens zijn: Jeltewei 94, 8622 XV Hommerts

Klik hier voor de route en het e-mail formulier
31 mei 2012
VERLICHTEN d.m.v. inductie

Neem contact met ons op voor meer informatie.

29 september 2012
Inductie lampen
De werking van Fluorescentie–Inductielampen is vrijwel gelijk aan gewone fluorescentielampen. De elektronische verbinding gebeurt echter niet via elektroden maar met behulp van een elektromagnetisch veld. De prestaties zijn vergelijkbaar met de fluorescentie lampen: 85 Lm/W en een color rendering van 80-85.
Inductie P1Er zijn verschillende uitvoeringsvormen: ballonvormig, cirkelvormig en ook rechthoekig. Op of om de buizen zijn spoelen aangebracht; deze worden verbonden met een elektronisch voorschakel apparaat.
Inductie P3In conventionele gasontladingslampen beperken de elektroden de levensduur van de lampen. Een elektrodeloze lamp kent deze beperkende factor niet en heeft daardoor een zeer lange levensduur. De lampen met een extern voorschakel apparaat geven na 100.000 branduren nog steeds ±70 procent van de oorspronkelijke lichtstroom. Om deze levensduur te bereiken, is de kwaliteit van het voorschakel apparaat erg belangrijk. Omdat de lichtbronnen langer meegaan dan de gebruiksduur van de armaturen zijn onderhoudskosten, vervangingskosten en milieubelasting bijna nihil.

Neem contact met ons op voor meer informatie.