manifest tekst

We all now what light is

but it's not easy to tell

what it is


Licht maakt niet alleen dat we zien, maar bepaalt ook hoe we de dingen zien. Goede verlichting is belangrijk voor lichaam en geest. Licht regelt onze biologische klok plus onze lichaamstemperatuur en daarmee ons dag- en nachtritme. Licht beïnvloedt al onze zintuigen en grijpt in op onze stemming en presentatie.Keen is de expert op het gebied van licht en lichttoepassingen. Het bedrijf wil al haar kennis en kunde uitdragen. Alle kennis wordt op professioneel wijze verwerkt en gebundeld, opdat de mens optimaal kan functioneren.

manifest1 Het enige wat wij van licht kunnen zien, is de bron en het vlak waarop het licht reflecteert. De weg die het licht gaat, is niet zichtbaar
 
manifest2 Onze biologische klok krijgt zijn instructies van het licht en regelt de productie van het hormoon melatonine en daarmee onze slaappatronen, stemmingen, eetlust, seksuele behoefte en prestatie.
manifest3 Natuurlijk licht
De hemel is overdag één groot helder vlak, verlicht door de stralen van de zon. Het licht reflecteert op de aarde, waardoor boven ons de helderheid groter is dan onder ons. Dat licht heeft tevens een grote gelijkmatigheid. 
 
manifest4 's Avonds en 's nachts is dat precies andersom: de hemel is donker, het maanlicht weerkaatst het licht op de aarde die dat licht weer reflecteert. Daarom hebben we ‘s nachts de grootste helderheid onder en naast ons, en zijn de contrasten groot.
 

Conclusie
We kunnen alleen een goede verlichting realiseren als we natuurlijke helderheidverhoudingen creëren. Onze biologische processen zijn hierop afgestemd en bepalend voor ons welzijn, gezondheid en prestatie.

clt streep

 

lichtboek open


Licht om bij te leven


Goede verlichting is belangrijk voor ons lichaam en onze geest. Licht regelt namelijk onze biologische klok, onze lichaamstemperatuur, onze stemming en seksuele behoefte. Om maar een paar dingen te noemen. Daarommoeten wij goed nadenken over de verlichting thuis, op kantoor, in ziekenhuizen, in café’s of waar dan ook.

Egbert Keen, de enige lichtfilosoof van ons land helptmensen en bedrijven met hun verlichting. In dit handzame boek geeft hij dieper inzicht in het fenomeen licht en geeft hij praktische handreikingen voor een goede verlichting, van keuken tot slaapkamer, van ontvangstruimte tot sporthal.


Het boek is te bestellen via het bestelformulier.
(prijs: € 22,50 excl BTW en verzendkosten)

b bestellen

clt streep

   

Keen als spreker

Egbert Keen is een begeesterd spreker over licht en het belang van licht voor het welbevinden van de mens. Die kennis wil hij delen. Door zijn langdurig onderzoek naar het gebruik van Ledchips in verlichtingsarmaturen, zet hij licht – verrassend – in het perspectief van hergebruik en duurzaamheid.  Waarom? Omdat een duurzame economie broodnodig is. Snedig, onorthodox, vol humor. Dat is Keen die – toevallig – lichtfilosoof werd. Hij is als spreker in te huren voor instanties, bedrijven en verenigingen. Vraag een offerte aan voor een inspirerend, leerzaam en spraakmakend spreeksel. Steek uw licht op bij Keen!
Stuur een mail via contactformulier.
keen spreker1
keen spreker2